CHEGS CANTEEN

Location:

Baoding / China


Architecture:

KNOWSPACE

Project type:

Direct commission

Client:

Center for Hydrogeology and Environmental Geology Survey, Baoding

Area:

660 m2 GFA

Time:

2012-2015

Fotos:

Lv Hengzhong

The canteen is a simple cubic volume in which both floors, due to functional requirements, are flexible single spaces that are zoned and differentiated through a performative facade. The facade consists of 2 layers. While an inner layer with a series of floor to ceiling glass windows provides climatic separation, the outer layer is a screen-like perforated stone facade with gradually varying degrees of opening. In specific occasions, large openings cut through the stone facade and provide views of the outside and inside alike. The landscaping integrates a basketball court and an adjacent existing air raid shelter that sticks out of the ground.